Aktivitetsalternativ 1

CApe point

Träffa en pingvinkoloni på Boulders Beach och besök både Cape Town och Godahoppsudden i naturreservatet Cape of Good Hope.

Vill du hinna med att utforska flera populära sevärdheter under en dag? Då ska du följa med på den här guidade dagsturen längs Kaphalvön. Vi lämnar vårt hotell efter frukosten och åker sen söderut på den vackra kustvägen Chapmans Peak Drive och stannar till på olika platser under dagen såsom Godahoppsudden och Cape Point.

Vi äter en lunch på den trevliga restaurangen The Foodbarn, som har riktigt god mat i en trevlig miljö. Efter lunchen stannar vi till vid Boulders Beach där du får möjlighet att möta de sydafrikanska pingvinerna på nära håll. Glöm inte badkläder om du vill kunna ta dig ett svalkande dopp. Men badkrukan håller sig kanske på land här då temperaturen i vattnet bara brukar vara runt 18 grader.

Pris: 1 650:- per person (inkl. lunch)

Aktivitetsalternativ 2

Besök i kåkstäderna

Är du intresserad av komma närmare landets befolkning, se hur människorna lever och ta del av deras kultur? Då ska du passa på att följa med på vår kåkstadstur som är en både fantastisk och omtumlande upplevelse!

Vi besöker kåkstäderna tillsammans med våra kunniga guider, där vi får lära oss om kulturskillnaderna i landet och se hur en stor del av landets befolkning lever. Här får vi bevis på att materiell välfärd inte alltid är receptet för lycka! Kanske får du en ny syn på livet efter den här dagen…

Vi äter tillsammans en gemensam lunch i kåkstaden Khayelitsha på restaurangen 4 Roomed eKasi Culture. Där vi får prova på traditionell kåkstadsmat med en Fine Dining twist. Maten och dess bakgrund presenteras av Abigail, en minst sagt inspirerande kvinna som är uppväxt i kåkstäderna under Apartheid och använder sina minnen från uppväxten som inspiration till sin matlagning.

Pris: 700:- per person (inkl. lunch)

Aktivitetsalternativ 3

TASTE OF SOUTH AFRICA 

Den här aktiviteten bjuder på en annorlunda och kulinarisk upplevelse!

Vi blir upphämtade på hotellet på morgonen och körs till den muslimska och färgglada stadsdelen Bo-Kaap. Vi startar vid Bo-Kaap-museet där vi får möjlighet att bilda oss en uppfattning av stadsdelens rika historia. Härifrån promenerar vi sedan vidare genom området och passerar bland annat flertalet moskéer och däribland Sydafrikas äldsta moské som är byggd på 1700-talet.  Promenaden avslutas vid en populär kryddbutik som säljer örter och kryddor från hela världen.  Här köper vi med oss några av de kryddor som vi kommer att behöva för dagens matlagning.

Efter besöket i kryddbutiken går vi hem till Faldila som varmt välkomnar oss hem till hennes hem och kök. Tillsammans med Faldila tillagar vi en klassisk ”Cape Malay” måltid. Det blir en mix av curries, samosas och traditionella bröd.  Efter en tid i köket tillsammans slår vi oss till bords och avnjuter maten. 

Pris: 970:- per person (inkl. lunch)

Aktivitetsalternativ 4

ZIPLINING

Det här är aktiviteten för dig som gillar spänning och action!  

Vi blir upphämtade på hotellet på morgonen och körs till Elgin Valley (ca 1,5 tim restid). Efter en säkerhetsgenomgång transporteras vi sedan vidare med en fyrhjulsdriven bil upp i bergen: det är här det roliga börjar!

Vi färdas sedan med zipline mellan 13 olika plattformar, där det längsta avstånden mellan 2 plattformar är hela 320 meter! Vi bjuds inte bara på en rejäl adrenalinkick utan också på fantastiska vyer över både vattenfall och massiva berg.

Efter upplevelsen serveras en enkel lunch innan vi åker tillbaka till Kapstaden.

Pris: 1 100:- per person (inkl. lunch)

 

Vi reserverar oss för ändringar i programmet. Minst 10 deltagare per aktivet krävs för att genomföra aktiviteten.